Ilma-vesi-järjestelmä on erinomainen vaihtoehto öljy- ja puukattilan rinnalle edulliseksi päälämmön lähteeksi. Pieni sisäyksikkö on helppo asentaa, ja järjestelmä lämmittää hyvin myös pakkasella. Ilma-vesilämpöpumppu tuo ilmalämmön edut vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin. Ratkaisu on yksinkertainen ja edullinen.

Ilma-vesilämpöpumppu erinomainen ratkaisu lämpösaneeraukseen

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti saneerauskohteisiin vanhan lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi tai korvaajaksi. Ilma-vesi-järjestelmä asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Varsinkin vanhaan kotiin kannattaa valita järjestelmä, joka ei vaadi suuria muutostöitä. Pienen kokonsa vuoksi ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa nykyiseen tekniseen tilaan ilman teknisentilan täydellistä uudelleen järjestelyä.

Asennus öljyjärjestelmän rinnalle

Järjestelmän asennus on yksinkertainen ja käyttöönotettavissa jopa päivässä. Ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinään tai maatelineeseen. Sisäyksikkö kytketään suoraan olemassa olevan öljykattilan vesitilaan yläjohteen ja pohjaventtiilin kautta. Sisäyksikkö sisältää levylämmönvaihtimen, kiertovesipumpun ja tarvittavan elektroniikan. Kokonaisuuden muodostava hybridijärjestelmän käyttövesitilavuutta tulee lisätä OSO 50L varaajalla, joka sisältää 2kW sähkövastuksen. Olemassa oleva öljykattila toimii varajärjestelmänä. Ilma-vesijärjestelmä sopii hyvin myös rakennukseen, mitä lämmitetään yösähköllä ison varaajan (esim. 2000 l) kautta.

Esimerkki säästölaskelmasta

120 m2 talon nykyinen lämmitysöljyn kulutus on vuodessa 2000 litraa. Ilma-vesi-järjestelmän asennuksen jälkeen öljyä säästyy arviolta 1850 l eli 2000€. Lisääntyneen sähkökulutuksen jälkeen, syntyvä vuosisäästöon noin 1200 - 1500€/v.