Ilmalämpöpumpulla säästää helposti neljänneksen ja parhaimmillaan jopa puolet omakotitalon energiakuluista. Euromääräisesti summa kasvaa koko ajan, sillä ilmastotalkoiden ja verotuksen  kiristymisen vuoksi energian hinta nousee yhä.

Ilmaista lämpöä ilmasta

Ilmalämpöpumppu kerää ulkoilmasta lämpöä ja siirtää sitä kylmäaineen välityksellä asuntoon. Ulkoyksikön höyrystin sitoo lämpöä, ja sisäyksikön lauhdutin nesteyttää höyryn ja luovuttaa lämmön sisäilmaan.

Mukavuutta jäähdytyksellä

Jäähdytyskäytössä laite toimii päinvastoin. Toisin kuin usein luullaan, jäähdytykseen kuluu paljon vähemmän energiaa kuin lämmityksessä säästyy. Jäähdytyksessä tehoa tarvitaan vain asumisen tuottaman hukkalämmön kumoamiseen.

Pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu

Suomen talvi asettaa erityisiä vaatimuksia ilmalämpöpumpulle. Pohjoisiin olosuhteisiin suunnittelut Panasonicin Nordic-malleissa on kompressorinlämmitin ja sulanapitokaapeli vakioina, ja ulkoyksikön kondenssiveden jäätyminen on otettu huomioon erityisen pohjarakenteen avulla. Nordic-mallit pystyvät tuottamaan lämpöä kovilla pakkasilla, uudistuneen malliston VE-malli jopa -30 asteessa.