Vesijohtovedessä oleva kalkki tarttuu helposti erilaisten putkien ja vastusten pinnalle ja heikentää siten esimerkiksi kodinkoneiden ja lämminvesivaraajien tehoa. Pyykinpesu kalkkipitoisella ja kovalla vedellä vaatii myös tavallista enemmän pesuainetta.

Aqua 2000 -kalkinhajoittaja hajoittaa kalkin sähköstaattisesti, jolloin kalkin kiinnittymisominaisuus häviää ja se virtaa veden mukana pois. Aqua 2000 ei vaadi kemikaaleja eikä vaikuta veden makuun, ja se on helppo asentaa vesijohtoputkia katkaisematta.

Aqua 2000 kotiin

Aqua 2000 -kalkinhajoittaja saa vedessä olevan kalkin kerääntymään metalli-ionien ympärille, jolloin se menettää kiinnittymisominaisuutensa. Laite ei vaadi huoltoa, sillä siinä ei ole liikkuvia osia eikä tukkeutuvia suodattimia. Aqua-kalkinhajoittaja asennetaan pinta-asennuksena, jolloin putkistoa ei tarvitse katkaista. Asennuksen voi tehdä myös itse.

Aqua 2000 -kalkinhajoittaja sopii mm. kupari-, teräs- ja muoviputkille, joiden halkaisija on enintään 50 mm ja suora pituus asennuskohdassa noin 200 mm. Vesijohtoverkoston enimmäispituus on 50 m ja veden enimmäisvirtaus 50 l/min. Suuremmissa virtauksissa voidaan asentaa kaksi kalkinhajoittajaa peräkkäin sarjaan tai valita suurempi Aqua-kalkinhajoittaja käyttöön.

Kovempaan vedenkulutukseen

Aqua 3000 ja Aqua 5000 Suuremmille vesimäärille (5–50 m3/h) on valittavissa Aqua 3000 ja Aqua 5000 –kalkinhajoittajat. Ne soveltuvat mm. kerrostaloihin, uimahalleihin ja laitoksiin, joissa putkien halkaisija on 25–125 mm ja vesijohtoverkoston pituus enintään 1 km. Suoraa asennustilaa putkelle tarvitaan 300 tai 500 mm. Aqua 3000 ja Aqua 5000 -mallit hajoittavat kalkin sähköstaattisesti sekä sähkömagneettisesti.

Tarkemmat tekniset tuotetiedot Kaukomarkkinat Oy:n sivuilta täältä!